Blog - Wat is Galentine's Day?

Vier de vriendschap op Galentine's Day 

Ik hoor je denken "Galentine's day? "...  Jazeker! Lees gauw verder, dan leg ik je uit wat het is en waarom ik het zo leuk vind! 

Galentine’s Day werd in 2010 geïntroduceerd door het personage Leslie Knope uit de Amerikaanse comedyserie Parks and Recreation. In een van de afleveringen legt ze uit hoe zij en haar vriendinnen elk jaar op 13 februari de mannen thuis laten en samenkomen om 'de vrouw' te vieren – of zoals Knope zelf zegt: ladies celebrating ladies.

Op deze dag worden vriendschappen gevierd en mag je dus je bestie in het zonnetje zetten. Enige voorwaarde: je moet een vrouw zijn. De naam 'Galentine's Day' stamt namelijk af van het woord 'gal', dat slang is voor 'girl'. 

Galentine’s Day is sindsdien dus dé dag waarop vriendinnen vieren dat ze bevriend zijn. Inmiddels een feestdag die de vriendschap van vrouwen wereldwijd viert. Galentine's Day, gemarkeerd op 13 februari maar te vieren tussen 1 februari en Valentijnsdag, is een gelegenheid van wederzijdse empowerment. Ontstaan uit een rebelse geest, als een afwijzing van de conventies van Valentijnsdag, nodigt Galentine's Day vrouwen uit om te doen waar ze zin in hebben en dankbaar te zijn voor vriendinnen die dat mogelijk maken.

Zelf vind ik dit dus superleuk! Waarom?
Dit cadeau zal écht een verrassing zijn want jouw vriendin verwacht deze dag helemaal geen cadeau van jou! En dit persoonlijke cadeau speciaal voor haar samengesteld, laat ook zien dat je haar goed kent en weet waar ze van houdt en blij van wordt.

 Met dit cadeau geef je aan dat je jouw vriendin waardeert en bedank je haar voor alle momenten, die waarbij veel gelachen werd maar ook waarbij misschien een traan aanwezig was. Kortom dankbaar met een vriendin zoals zij!

Een brievenbus cadeau of cadeaubox per post zullen vreugde en positiviteit meebrengen. Misschien is dat net wat jouw vriendin kan gebruiken. Met deze cadeaubox laat je zien dat je haar geluk belangrijk vindt.

 Een mooi moment om terug én vooruit te kijken op jullie vriendschap. Schrijf herinneringen op het persoonlijke kaartje en nodig haar uit om weer eens samen te gaan shoppen of naar de welness te gaan.

 Of misschien heb je jouw vriendin al lang niet gezien of is er iets gebeurd waardoor het contact verminderd is. Een cadeau per post versturen kan eraan bijdragen om deze band weer te verbeteren. Op het kaartje kun je een persoonlijke boodschap voor jouw vriendin schrijven.

Wil je dit jaar je beste vriendin bedanken voor jullie vriendschap? Ontdek ons assortiment aan vrolijke cadeauboxen die je kunt personaliseren of zelf samenstellen en verras met een liefdevolle brievenbus cadeau of cadeaubox. 

Je kunt de box op ieder moment versturen omdat we gebruik maken van een "maak mij open op" sticker. Of verstuur de cadeaubox naar jezelf en overhandig het cadeau persoonlijk!

Het speciale aanbod voor Galentine's day komt in januari 2025 weer online :-) Maar tot die tijd kun je natuurlijk ook een lief cadeau naar jouw vriendin(nen) sturen!

In de webshop heb ik een aantal kant-en-klare brievenbus cadeaus en cadeauboxen samengesteld om te versturen aan vriendinnen. Deze kun je zelf nog verder personaliseren qua kleur, uitvoering, tekst of smaak. Liever een cadeau zelf samenstellen?  Kies voor een cadeau zelf samenstellen

Terug naar overzicht

© 2023 - 2024 Jolie Gifts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel