Wat stuur je iemand na een miskraam?

Het ervaren van een miskraam is een emotionele gebeurtenis waarbij je je erg eenzaam kunt voelen. Voor vrienden en familie is het soms moeilijk om de juiste woorden te vinden om troost te bieden. Op zulke momenten kan een persoonlijke cadeaubox een krachtig gebaar zijn, waarbij de liefdevolle intentie wordt overgebracht zonder dat er woorden nodig zijn.

Helaas heb ik zelf vier miskramen ervaren en daarom deel ik hier mijn ervaringen, waar ik behoefte aan had in deze tijd en wat me niet en juist wél geholpen heeft. Ik begrijp inmiddels - niet toen ik er middenin zat- dat het verdriet dat ik ervaarde, voor de mensen om mij heen soms moeilijk te begrijpen was. Na een miskraam voelde ik me leeg, gebroken, radeloos en schuldig. Zo’n verdriet om wat er niet meer was, een gebroken hart en teleurgesteld in mijn lichaam. Zoekend naar mogelijke oorzaken of wat ik verkeerd gedaan zou kunnen hebben en me schuldig voelen tegenover mijn man want hij had hier ook veel verdriet van.

Wanneer je iemand vertelt over een miskraam krijg je vaak goedbedoelde opmerkingen die meer kwaad doen dan goed. En dat terwijl diegene het écht wel goed bedoelt maar vaak gewoon niet weet wat hij of zij moet zeggen. Zelf werd ik op den duur boos wanneer iemand zei “Ik weet zeker dat het goed komt”. Want hoezo weet jij dat zeker? En wat moet ik daar dan voor doen? Na 5 jaar ongewenst kinderloos zou ik nog een heleboel andere misplaatste en onnodige opmerkingen op een bingokaart kunnen verwerken.

Daar heb ik niet voor gekozen. Ik heb ervoor gekozen om een webshop te starten met cadeauboxen die je kunt sturen naar de mensen die jou lief zijn. Zowel in goede maar óók in slechte tijden. En dan geen standaard cadeaupakket maar een brievenbus cadeautje of cadeaubox zonder cliché teksten maar juist persoonlijk en oprecht.

Een cadeaubox na een miskraam van jouw zus, buurvrouw of vriendin zal haar goed doen. Waarschijnlijk zit ze vlak na deze gebeurtenis even niet te wachten op bezoek maar jij wil haar toch graag steunen en laten weten dat je aan haar denkt. Je kunt bij Jolie Gifts een kant-en-klare cadeaubox of brievenbuscadeau kiezen of een zelf samengesteld cadeaupakket versturen. Allereerst is deze attentie een erkenning van het verdriet. Dit mag er zijn. En het geeft troost, vrolijkt even op en geeft hopelijk ook kracht. Voor op het persoonlijke kaartje bijvoorbeeld met de tekst “this is not a normal card, it’s a hug” kun je een lief bericht achterlaten. Maar met deze tekst op de kaart heb je eigenlijk al voldoende gezegd.
Je kunt bijvoorbeeld nog schrijven:
Ik denk aan je en ik sta voor je klaar
 Ik hoop dat jullie wens ooit vervuld mag worden
 Laat me weten als ik iets voor je kan doen of als je erover wil praten.

Ik vond het een verademing als iemand gewoon alleen maar zei: “ik vind het heel erg voor je” of “ik kan me niet voorstellen hoe het is maar ik vind het heel verdrietig”. Skip goedbedoelde adviezen of succesverhalen van de achternicht van de buurvrouw van je zus.

Qua inhoud vond ik vooral iets tastbaars fijn, iets waar ik écht iets aan had. En ook waar ik weer een stukje erkenning uit kon halen. Ook was de verrassing van het cadeau door de brievenbus en de glimlach op mijn gezicht een prettige afwisseling met het verdriet.

Toentertijd heb ik een armbandje gekregen met een edelsteen. Deze steen stond voor focus, vertrouwen en innerlijke kracht. Mij gaf dit kracht, ik droeg hem altijd en uiteindelijk brak hij ineens tijdens het ophangen van de was. Maar inmiddels had ik mijn plan klaar omdat ik nooit de focus ben verloren en een flinke strijd heb gevoerd. Drie maanden later was onze intake in Gent, België. Daar hebben ze ons geholpen waarna we zoontje Vince (‘20) mochten verwelkomen en later zelfs nog een broertje: Tim (‘22).

Als ik dit zelf niet had meegemaakt, was ik waarschijnlijk niet mijn webshop met brievenbuscadeautjes en cadeauboxen gestart. Daarom vind ik het enorm waardevol als ik jou én de ontvanger van de cadeaubox kan helpen in deze moeilijke periode. Want misschien denk je: is het niet overdreven of misplaatst om een cadeau per post te sturen? Maar dat is het niet, alle positieve aandacht en steun helpen om dit verdriet te kunnen dragen.

Wil jij iemand na een miskraam kracht & geluk in een cadeau op sturen?

In de webshop heb ik een aantal kant-en-klare brievenbus cadeaus en cadeauboxen samengesteld passend bij dit onderwerp. Deze kun je zelf nog verder personaliseren qua kleur, uitvoering, tekst of smaak. Je kunt ook zelf een origineel en persoonlijk brievenbuscadeau of een cadeaubox samenstellen.

Lees je dit en denk je “Had ik dit nou maar gestuurd” toen jouw zus, vriendin of misschien een collega een miskraam kreeg? Het is nooit te laat om alsnog te laten weten: “Ik ben er voor je” of “Sorry dat ik er toen niet voor je kon zijn”. Ook al is het al lang geleden, praat diegene er niet meer over of is er uiteindelijk een kindje geboren, de pijn van een miskraam blijft, die gaat nooit meer weg, hij kan slechts verzacht worden. 

Terug naar overzicht

© 2023 - 2024 Jolie Gifts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel